Ny stald i 2007​

I 2006 begyndte vi at bygge en ny stald, eller ny gård.

Vi valgte at bygge et helt nyt anlæg ved siden af det gamle, pga. det gamle var nedslidt og ikke var tidssvarende. Ved denne ny bygning var der en oplagt mulighed til at lave en sanering da vi har haft Myk. siden 1996. Dette kan du læse mere om under "Sundhedshistorie".

Vi valgte et bygge det hele under et tag, med en meter gang i midten, da vi syntes at dette ville give os den bedste arbejdsgang. Drægtighedsstalden valgte vi T-stien, med inventar fra Sdr. Vissing.

Dette har vist sig at være et rigtig godt valg, det kan ikke gå meget bedre. Det er yderst sjældent vi ser en med ben problem eller nogle der slås.​

​Løbestalden er en stald for sig selv hvor de bliver bokset op 4 uger efter løbning. Ornekontakten til søerne er ”hovsa” effekten, og dette giver en rigtig god løbning. Ellers er der 10 bokse til polte og et rum til sæd og computer.

Farestalden er bygget sådan at vi flytter soen ud ved fravænning og lader grisene gå til de er 30 kg. Dette giver en gang mindre vask og flyt med grisene, plus det har en bedre tilvækst ved at de går i det samme miljø. Der har været lidt opstarts problemer men synes vi er ved at have styr på det og at det er ved at rulle rigtig godt nu.

Poltestaldene er med restektiv fodring, men har lavet en bufferstald og en sygestald efter ædelyst.  

Kontaktinformation​

​Østerbjergegård

Vardevej 157
7280 Sdr. Felding
Telefon: 22240591
E-mail: mikael@osterbjergegaard.dk
CVR: 75252013

Hurtig navigation